Den italienske mozzarella salat er en klassiker, når det gælder sommer og grill. Den enkle kombinationen af lækre solmodne tomater, cremet mozzarella, frisk basilikum, lidt olivenolie og balsamico smager bare fantastisk hver eneste gang den serveres :) Jeg har givet min mozzarella salat et kreativt twist ved at blande lidt frisk hvidløg i olivenolien samt valgt at bruge balsamico glace frem for almindelig balsamico eddike, for at få mere sødme frem. Plus balsamico glace i sin konsistens er mere sirups-agtig og derved mere dekorativ, fordi den ligger sig ovenpå tomaterne og mozzarellaen.

Ingredienser
1 pose mozzarella (1 kugle)
250g dadeltomater (fordi de bare har langt mere smag og sødme end almindelige tomater)
Frisk basilikum blade
3 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
Balsamico glace
Friskkværnet peber & flagesalt

1. Skær dadeltomater i halve og mozzarella i skiver, som halveres. Læg det på et fad, ligeligt fordelt.

2. Bland olivenolie med 1 fed friskpresset hvidløg og hæld det ud over tomater og mozzarella.

3. Hæld herefter balsamico glace ud over din mozzarella salat og drys bagefter med friskkværnet peber og flagesalt.

4. Slut tilsidst din mozzarella salat af med friske basilikumblade.

Denne lækre italienske mozzarella salat kan fungere som en let forret evt. serveret sammen med friskbagt italiensk ciabatta flûtes med lidt grøn citron pesto til at smøre ud på brødet.

Du kan også udvide ovenstående forslag til en hovedret og servere et stykke grillet kød sammen med, fx en kyllingefilet eller en oksesteak.

“Bon Appetito!”

Mozzarella salat