Jeg elsker kogebøger! For en hel del år siden købte jeg en raw food kogebog, der på beklagelig vis har stået på hylden stort set lige siden. Jeg prøvede i en kortere periode at lave mad efter raw food principperne, men det løb desværre ud i sandet… Efter min tur til London i sidste uge, hvor jeg atter besøgte min yndlingsrestaurant NAMA Foods, som udelukkende serverer raw food, blev jeg atter motiveret til at eksperimentere lidt med raw food livsstilen. Siger man raw food, siger man også superfoods, der på samme måde har indtaget London med storm. Jeg elsker at leve sundt og spiser hver dag masser af frugt og grønt, så det burde da ikke være så vanskeligt, tænker jeg… ;) Dog bliver jeg aldrig vegetar og dropper kød, men lidt godt fra begge verdener kan jo være en perfekt kombination. Alt med måde tænker jeg.

Derfor har jeg besluttet mig for at lære mere om superfoods, og det resulterer i mit nye projekt her på Wall of Food, som er: Ugens Superfood. Jeg vil sætte mig det mål at lære en ny superfood at kende hver uge samt afprøve den. Jeg vil forsøge at eksperimentere med nye opskrifter, hvori ugens superfood indgår og fortælle om det her på bloggen. På denne måde bliver du sammen med mig lidt klogere på, hvad superfoods egentlig er, og hvilken positiv virkning de har på dig og din krop. Jeg er overbevist om, at superfoods bliver et kæmpe hit i Danmark indenfor de kommende år.

Den første superfood, som jeg vil introducere, er hvedegræs. Man har dyrket hvedegræs i over 5000 år og det siges, at faraoerne dyrkede det med stor glæde. Hvedegræs har et meget højt indhold af A-vitamin, og det er ligeledes rig på klorofyl, aminosyrer, mineraler og enzymer. Hvedegræs har en udrensende effekt, og det indgår næsten altid i en detox behandling. Ligeledes er hvedegræs med til at holde huden sund og styrke immunforsvaret.

Hvedegræs kan købes frisk, og du kan endda dyrke det i din have. Typisk presser man det friske hvedegræs ned i juicer, som et dagligt vitamin tilskud. Jeg har købt mit hvedegræs som pulver koncentrat, som jeg hver morgen i denne uge har lavet et lille morgenshot af, hvor jeg har blandet 1 tsk hvedegræs koncentrat med frisk citron og lidt vand. Det er bestemt ikke en god smagsoplevelse, men taget hvedegræssets gode egenskaber i betragtning, så er det ikke så slemt. Du kan også blande det med lidt æblejuice, for den søde juice formår at overdøve smagen fra hvedegræsset. Hvedegræs er også med til at holde sulten for døren, da det fremmer mæthed, og derved er det med til at hjælpe på vægttab. Drik da 1 tsk blandet op i lidt væske (juice eller vand) en time før de store måltider, dvs. 2-3 gange dagligt.

Mit hvedegræs koncentrat er af mærket Organic Burst, som jeg har købt i London. Jeg ved ikke, om man kan få samme mærke i Danmark, men du kan i hvert fald købe hvedegræs i helsebutikker (fx Helsam) eller på online helsebutikker.

Hvedegræs