Husker du altid at spise morgenmad? Ofte går det alt for hurtigt om morgenen, men for at komme godt igang med en ny dag er det yderst vigtigt at starte dagen ud med en sund morgenmad. Vi danskere spiser rigtig meget yoghurt, og her på det sidste har mange skiftet over til det sunde alternativ skyr. Jeg har min egen opskrift på honningristet müsli med en masse lækre og naturlige ingredienser, så som mandler og cashewnødder, solsikkekerner og hørfrø, havregryn og kokosmel samt rosiner og hjemmelavede æblechips. Min opskrift på honningristet müsli er sund, men samtidig sød og knasende, dog helt uden sukker, som de fleste varianter man køber i supermarkederne.

Opskriften på honningristet müsli er nem, og den hjælper dig til at komme godt fra start om morgenen og holder dig mæt rigtig længe.

Ingredienser
2 spsk honning
75g hakkede mandler og cashewnødder
75g solsikkekerner
50g hørfrø
125g havregryn
50g kokosmel
50g rosiner
2 æbler

Skræl de to æbler og skær dem i tynde skiver. Fjern kernehuset. Bag æbleskiberne i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min, indtil æbleskiverne begynder at blive gyldent og tørre ind. Skiverne skæres herefter i små tern.

Rist nødder og solsikkekerner af på en tør pande. Tilsæt honning og lad det smelte helt inden du tilsætter hørfrø, kokosmel og havregryn. Lad det hele riste ved høj varme i nogle minutter under konstant omrøring. Når müslien er gylden, tages panden af varmen. Müslien hældes ud til afkøling på en bageplade med bagepapir. Når den er kold, vendes den sammen med rosinerne og dine hjemmelavede æblechips.

Honningristet müsli skal opbevares i en lufttæt beholder. Den vil med garanti forsøde din morgenmad og give dig en god start på dagen. Noget som vi alle har brug for :)

Honningristet müsli