Her i efteråret forelskede jeg mig hovedkuls i hokkaido græskar. Jeg har i mange år ikke haft modet på at købe det, når det lå der stort, mørkt orange og skinnende i supermarkederne. Men efter en rejse til Australien, hvor jeg smagte “roasted pumpkin dip with cashews”, har jeg siden haft en ustyrlig trang til at prøve, om jeg kunne genskabe den mest fantastiske dip, jeg nogensinde har smagt. Og jeg lyver ikke! Endelig fik jeg købt mit hokkaido græskar, og eksperimenteret… Og jeg fandt faktisk frem til en langt bedre opskrift, end den jeg smagte i Australien :) Min hokkaido græskar dip er cremet, sød, stærk, syrlig, salt og knasende på én og samme tid, og jeg er stort set forelsket i den. Den får et kæmpe smil frem på mine læber, hver gang jeg tænker på den, og smagen får mig i den syvende himmel. Så ja, du kan nok forstå, at det her er en af opskrifter, som du må og skal prøve. Ellers snyder du dig selv. Opskriften på min hokkaido græskar dip kommer her…

Ingredienser
200g bagt hokkaido græskar
50g ristede cashewnødder (hasselnødder kan også bruges)
50g revet parmesan
4 spsk olivenolie
3 spsk hvidvinseddike
2 fed hvidløg
1 tsk cayennepeber
Salt og friskkværnet peber

Skræl hokkaido græskaret og fjern kernerne indeni. Skær det i tynde skiver og bag dem møre i ovnen, ca. 25 min. ved 200 grader. Afkøl græskaret og blend det med ristede cashewnødder, revet parmesan, olivenolie, hvidvinseddike, hvidløg, cayennepeber, salt og peber. Du bestemmer selv hvor cremet du ønsker din dip. Jeg kan jo godt lide den “chunky” så nødderne knaser en lille smule.

Jeg serveres ofte min hokkaido græskar dip sammen med hjemmelavede rugbrødschips og grøntsagsstave, men den er også god som dip til kød i stedet for sauce.