Efter jeg forsøgte mig med min første portion sunde scones med chokolade, har jeg haft stor lyst til at lege lidt videre med min vellykkede opskrift. Det har resulteret i en ny scone opskrift, nemlig grove scones med hasselnødder, revet æble, tørrede tranebær, abrikoser og dadler. Personligt foretrækker jeg faktisk denne udgave frem for den med chokolade, fordi alle de tørrede frugter giver de her grove scones en helt vidunderlig sødme og de minder rigtig meget om kage :)

Jeg bagte disse grove scones i påsken, da jeg fik gæster til eftermiddagskaffe, og pga. det høje indhold af fibre fra havregryn og grahamsmel, er de grove scones meget mættende. Nogen gange spiser jeg dem også som morgenmad uden noget på, eller som en hurtig eftermiddagssnack hvis jeg er lidt sulten eller trænger til lidt sødt. Disse grove scones indeholder en lille smule kokossukker og vaniljepulver, så de opretholder et stabilt blodsukker for dig, modsat kage og andre søde sager man ofte tyr til, hvis man er ved at gå “sukkerkold” hen på eftermiddagen… Den følelse kender vi vist alle ;)

Ingredienser (10 grove scones)
2 æg
1 æble
75g havregryn
225g grahamsmel
1 dl mælk
4 spsk rapsolie
1 tsk kardemomme
1 tsk vaniljepulver
4 tsk kokossukker (du kan også bruge rørsukker)
1,5 tsk bagepulver
50g hasselnødder
50g tørrede abrikoser
50g tørrede dadler
30g tørrede tranebær

Slå æggene ud i en røreskål og pisk dem hurtigt sammen med en håndmikser. Riv æblet og kom det ned i skålen sammen med mælk, olie, kardemomme, vanilje og kokossukker. Pisk det hurtigt sammen.

Skær hasselnødderne i halve samt abrikoser og dadler i små stykker. Kom nødder og al den tørrede frugt ned i skålen og tilsæt herefter mel, havregryn og bagepulver. Rør det hele godt sammen med håndmikseren.

Dejen skal være klistret. Den nemmeste måde hvorpå du sætter 10 klatter dej på en beklædt bageplade, er ved at bruge to spiseskeer dyppet i koldt vand, så hænger dejen slet ikke ved.

Bag de grove scones i en 180 grader forvarmet ovn i ca. 18 min. til de er gyldne og sprøde udenpå.

Grove scones

 

Grove scones