Her kommer mit forslag til en lækker grønkålssalat med ingredienser, der hører vinteren til, og som supermarkederne bugner af lige nu – frisk grønkål, butternut squash, svampe og granatæble. Skøn og mættende grønkålssalat med masser af smag og toppet med honningristede valnødder.

Ingredienser (4 personer)
1 butternut squash
500 g svampe (fx champignon eller en blandet svampemix)
Friske salvie blade (kan undlades)
200 g frisk grønkål
1 lille granatæble
1 rødløg
100 g feta fra blok
60 g valnøddekerner
20 g boghvedekerner (kan undlades)
1 spsk honning
1 tsk cayennepeber
Himalaya salt & groft peber
Rapsolie

Dressing:  3 spsk æblecidereddike, 2 spsk olivenolie, 1 tsk akaciehonning, lidt salt & groft peber

Fremgangsmåde
1)  Skræl og skær butternut squash i tern. Kom stykkerne i en frysepose sammen med 2 spsk rapsolie og lidt salt. Ryst posen godt og fordel stykkerne på en beklædt bageplade. Bag squashen i ovnen ved 200 grader i ca. ½ time indtil ternene er meget gyldne og sprøde. De må ikke være for bløde, for så smatter de ud i din grønkålssalat! Afkøl.

2)  Skær svampene i  grove stykker, og steg dem på panden i lidt olie og kom grofthakket salvieblade ved samt lidt salt og peber. Afkøl de færdigstegte svampe.

3)  Tørrist valnødder og boghvedekerner på panden, og lad dem blive gyldne, hvorefter du tilsætter honning, cayennepeber og salt. Afkøl.

4)  Hak grønkålen fint og skær stænglen fra. Kom grønkålen i en stor skål. Pil kernerne ud af granatæblet og hak rødløget fint. Kom granatæble, rødløg, ristede svampe og bagt butternut squash ned i skålen og vend det hele sammen.

5)  Rør ingredienser til dressingen sammen og vend det godt i din grønkålssalat. Hæld salaten over i den skål, som du ønsker at servere den i. Pynt til sidst med smuldret feta og honningristede nødder.

6)  Denne grønkålssalat med butternut squash og stegte svampe rigtig passer godt til et lækkert stykke oksekød eller kylling. Den er også super velegnet til madpakken, og kan sagtens spise som den er, da der er masser af mættende ingredienser i den.