Så har jeg lavet min første grønne superfood smoothie, and I like it, a LOT! :)

Som jeg tidligere har fortalt her på bWall of Food, har jeg haft meget travlt det sidste år. Jeg er ved siden af mit fuldtidsjob startet op på HD-uddannelsen, og det har bogstaveligt talt taget al min fritid. Hold op det er krævende! Jeg plejer at elske at lave mad og leve sundt, og det gør jeg naturligvis stadig, men jeg har pga. travlhed simpelthen tilsidesat mine sunde madvaner inklusiv mit tidligere fokus på superfoods her på Wall of Food. Mit energiniveau har været meget lavt, og da jeg blev ramt af en omgang helvedesild lige efter min sidste eksamen her inden sommerferien, besluttede jeg mig simpelthen for at ændre livsstil. Helvedesild er ofte stressrelateret og rammer oftest, når immumforsvaret er nede. Derfor tænkte jeg, at det var tid til at sadle lidt om i kostvanerne og få de fantastiske superfoods tilbage i min kost sammen med masser af frugt og grønt naturligvis og mindre sukker og kulhydrat, for på denne måde at opruste mig til det kommende semester.

Jeg gik derfor på online superfood-shopping og fyldte indkøbskurven til randen med alle disse fantastiske tilskud, der booster immumforsvaret, tilfører ny energi og skaber velvære i både krop og sind.

En er de første opskrifter, jeg har eksperimenteret med, er min grønne superfood smoothie, som stort set indeholder alt godt. Jeg drikker den til morgenmad de dage, hvor jeg har god tid, da den tager lidt tid at mikse sammen og få blendet. På grund af hvedegræs, spirulina og chlorella bliver den ekstrem mørkegrøn, men tro mig, med den rigtige sammensætning af øvrige ingredienser, smager den rigtig godt :) Og den er virkelig en forfriskende start på dagen. Spirulina og chlorella er alger, som begge indeholder ca. 60% protein og har en masse fantastiske egenskaber. De øvrige ingredienser kan du læse mere om på denne side: http://www.rawandmore.dk. Nogle få af dem har jeg tidligere haft fokus på her på Wall of Food, og jeg har lavet links nedenfor.

Ingredienser
1-1,5 dl juice (jeg bruger appelsin/mango juice fra Innocent som er 100% ren frugt og ikke fra koncentrat)
En håndfuld frisk spinat
1 dl frosne blåbær (læs mere her)
½ moden banan – gerne frossen
1 tsk hvedegræs (læs mere her)
1 tsk spirulina
1 tsk chlorella
1 tsk baobab
1 tsk maca (læs mere her)
1 tsk acai pulver
Saften af ½ citron
1 tsk friskrevet ingefær
1 knivspids Himalaya salt
Evt. 1 spsk koldpresset kokosolie
Evt. lidt frisk grape
8 isterninger

Det hele blendes til en ensartet masse og hældes op i et stort glas. Opskriften ovenfor passer til ét stort glas grøn superfood smoothie.

Håber du kan lide den ligeså meget som jeg :)