Nu er det tid til at dele en klassiker med jer – grøn pesto. Jeg laver den altid selv, fordi den har så meget mere smag og friskhed, end den pesto man køber færdiglavet, og fordi det oven i købet er rigtig nemt at lave.

Ingredienser
1 bakke frisk rucola eller en pose frisk spinat (jeg bruger næsten altid spinat, da det er mega sundt)
En god håndfuld friske basilikumblade
50g revet parmesan
1 stor håndfuld ristede cashewnødder (hasselnødder, mandler eller pinjekerner kan også bruges)
2 fed knust hvidløg
Saften af en halv citron samt lidt reven citronskal (citronen kan udelades, men jeg elsker dens friskhed i pestoen)
4 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Alle ingredienser kommes i en foodprocessor eller minihakker og blendes til en jævn masse. Jeg kan godt lide en fast pesto uden alt for meget olie, men ønsker du den tyndere, tilsætter du blot lidt ekstra olivenolie. Smag til med citron, salt og peber.

Pestoen kan sagtens gemmes i et lufttæt glas i køleskabet i et par uger. Den kan også fryses ned. Pestoen smager fantastisk, når den fx er vendt med en portion frisk pasta eller som en dip til brød eller kød.