Jeg mindes tilbage til sommeren, hvor jeg lavede denne lækre steak salat med bagte grøntsager, cremet feta og kold bearnaise dressing. Selvom det nu er blevet vinter, smager min grillet steak salat stadig godt. Har du gemt grillen væk for vinteren, kan du sagtens stege din oksesteak på panden. Jeg har lavet en kold bearnaise dressing til min steak salat, som minder lidt om en sød vinaigrette med frisk estragon. Den smager helt fantastisk sammen med den grillede / stegte oksesteak, den cremede feta og de bagte og søde grøntsager.

Ingredienser (2 pers.)
2 oksesteaks á 200g
1 pakke rucola
1 rød peberfrugt
2 pastinakker
1 rødløg
1 lille glas kapers
100g feta fra blok
Soltørrede tomater i olie
2 spsk balsamico eddike
1 spsk akacie honning
2 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike
1 tsk honning
1 tsk dijon sennep
1 fed knust hvidløg
Frisk estragon
Salt & friskkværnet peber

Skær 1 rød peber og 2 store pastinakker i tern. Vend dem i lidt olie og flagesalt, og bag ved 200 grader i ca. 15 min. til de er møre og har taget lidt farve.

Skær et stort rødløg i både. Læg det i et lille smurt ildfast fad. Hæld balsamico eddike samt akacie honning ud over. Løgene bages ved 200 grader i ca. 20 min. og vendes jævnligt.

Som dressing til din steak salat laver du en vinaigrette af olivenolie, hvidvinseddike, honning, dijon sennep, hvidløg, frisk estragon, salt og friskkværnet peber. Vinaigretten er ment som en kold bearnaise dressing, fordi jeg bruger estragon (som i en klassisk bearnaisesauce). Estragon smager altid skønt sammen med oksekød, men kan du ikke lide smagen, kan du blot undlade at komme det i. Persille kan bruges som alternativ. Bland og ryst alle ingredienser sammen i en lille plastikskål med låg.

Så er der bare tilbage at grille eller stege dine oksesteaks, indtil de er rosa indeni. Krydr inden stegning med flagesalt og friskkværnet peber.

Jeg vil foreslå at portionsanrette din steak salat, da det bare er lidt mere festligt. Læg i bunden af to dybe tallerkener masser af frisk rucola og herefter bagt peber og pastinak. Drys med små stykker soltørret tomat og brug gerne lidt af olien til at dryppe over rucola salaten. Skær oksesteaken i tynde strimler og læg dem ovenpå de bagte grøntsager. Herefter topper du med de bagte løg, feta, kapers og sidst vinaigretten og lidt ekstra frisk estragon til pynt.

Grillet steak salat smager skønt sammen med et glas iskold rosé vin. Kan din steak salat ikke nydes på den sommervarme terrasse, så bør den nydes ved stearinlysets skær med hygge inden døre :)