Her kommer tredje og sidste af mine “tøm køleskabet” opskrifter – grillet kartoffelsalat med rucola, cherrytomater, ristede pinjekerner og citrondressing. Jeg har serveret min grillet kartoffelsalat sammen med estragon marineret kyllingefilet og spicy agurkesalat, som ses på billedet nedenfor.
Ingredienser (2-3 pers.)
800g små kartofler
50g rucola
130g cherrytomater
20g pinjekerner
2 spsk sesamfrø (gerne et mix af hvide og sorte)
5 spsk olivenolie
2 spsk friskpresset citron
Revet skal af 1/2 citron
3 fed finthakket hvidløg
Groft salt og friskkværnet peber
Friske krydderurter (fx oregano, estragon, rosmarin og timian)
1. Vask og rengør kartoflerne grundigt. Behold gerne skrællen på. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en foliebakke sammen med 3 spsk af olivenolien, finthakket hvidløg, 2 tsk groft salt og masser af friske krydderurter.
2. Grill kartoflerne ved indirekte varme i ca. 45 min. til de er gyldne og helt bagte. Afkøl kartoflerne i ca. 15 min. De skal være svagt lune, når de vendes med resten af ingredienserne i grillet kartoffelsalat.
3. Rist pinjekerner og sesamfrø på en tør pande og afkøl dem på en tallerken.
4. Bland en dressing af de sidste 2 spsk olivenolie, frisk citronsaft og citronskal samt lidt groft salt og friskkværnet peber.
5. Bland kartofler, rucola og citrondressing godt i en stor skål, så dressingen bliver godt fordelt. Vend forsigtig halve cherrytomater i din grillet kartoffelsalat og drys til sidst ristede pinjekerner og sesamfrø ovenpå.
Hejsa Anita.. Din grillet kartoffelsalat lyder lækker… Har du et alternativ til ruccola salaten.?
Hej Kathy. Du kan som alternativ til rucola bruge frisk spinat eller krølsalat :)