Her kommer tredje og sidste af mine “tøm køleskabet” opskrifter – grillet kartoffelsalat med rucola, cherrytomater, ristede pinjekerner og citrondressing. Jeg har serveret min grillet kartoffelsalat sammen med estragon marineret kyllingefilet og spicy agurkesalat, som ses på billedet nedenfor.

Ingredienser (2-3 pers.)
800g små kartofler
50g rucola
130g cherrytomater
20g pinjekerner
2 spsk sesamfrø (gerne et mix af hvide og sorte)
5 spsk olivenolie
2 spsk friskpresset citron
Revet skal af 1/2 citron
3 fed finthakket hvidløg
Groft salt og friskkværnet peber
Friske krydderurter (fx oregano, estragon, rosmarin og timian)

Grillet kartoffelsalat

1. Vask og rengør kartoflerne grundigt. Behold gerne skrællen på. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en foliebakke sammen med 3 spsk af olivenolien, finthakket hvidløg, 2 tsk groft salt og masser af friske krydderurter.

2. Grill kartoflerne ved indirekte varme i ca. 45 min. til de er gyldne og helt bagte. Afkøl kartoflerne i ca. 15 min. De skal være svagt lune, når de vendes med resten af ingredienserne i grillet kartoffelsalat.

3. Rist pinjekerner og sesamfrø på en tør pande og afkøl dem på en tallerken.

4. Bland en dressing af de sidste 2 spsk olivenolie, frisk citronsaft og citronskal samt lidt groft salt og friskkværnet peber.

5. Bland kartofler, rucola og citrondressing godt i en stor skål, så dressingen bliver godt fordelt. Vend forsigtig halve cherrytomater i din grillet kartoffelsalat og drys til sidst ristede pinjekerner og sesamfrø ovenpå.

Grillet kartoffelsalat

Grillet kartoffelsalat