Her er en nem og lækker lille appetizer, som smager fantastisk sammen med et glas forfriskende vin – gratineret gedeost med parmaskinke og balsamico glace. Denne lille ret kan også sagtens indgå som en del af en større tapas kavalkade, og disse små gedeoste hapsere kræver ikke så mange ingredienser eller større vejledning. Det er lige ud af landevejen… 

Ingredienser
1 rulle gedeost
1 pakke parmaskinke
Frisk rucola
Balsamico glace (kan købes i Netto)

Skær en rulle gedeost i lidt under 1 cm tykke skiver. Skær skiver af parmaskinke over på langs, så du får 2 halvdele. Den smalle skive parmaskinke skal vikles rundt om skiven med gedeost, så overfladen af gedeosten stadig er synlig. De små gedeosteruller sættes på en beklædt bageplade, og de bages i ca. 10 min. ved 180 grader. Hold godt øje med dem, da gedeosten ikke må smelte for meget, og kun lige skal blive gylden på toppen.

Gedeosterullerne skal lige afkøle i ca. 5 min. inden de anrettes på et fad med frisk rucola, og der kommes balsamico glace ud over dem. Ready to serve! Haps :)

Gedeost

Hvis du har lyst til at servere flere små retter sammen med denne lækre appetizer, kan jeg foreslå følgende andre opskrifter her fra min blog:

Bruschetta m. blåskimmelost, honning & hasselnødder

Koldrøget svinemørbrad m. løg- og æblekompot m. chili

Sprøde saltmandler

Grøn pesto m. citron serveret sammen m. ristede rugbrødschips m. flagesalt