Lækker og spændende grønkålssalat med bagt hokkaido græskar, brombær, appelsin, feta og saltede mandler samt en lækker og frisk vinaigrette med honning, parmesan og hasselnødder. Denne grønkålssalat smager fantastisk og den er nem at lave. Den passer perfekt til mørkt kød, fx vildt eller oksekød. 

Ingredienser
200g grønt frisk grønkål
100g friske spinatblade
300g hokkaido græskar
2 løg
2 spsk balsamico eddike
2 appelsiner
100g friske brombær
150g feta ost fra blok
1 håndfuld saltede mandler

Vignaigrette
1,5 spsk hvidvinseddike
3 spsk valnøddeolie (eller olivenolie)
1 tsk honning
1/2 tsk dijon sennep
3 tsk revet parmesan
25 ristede og finthakkede hasselnødder
Friskkværnet peber & salt

Start med at skære hokkaido græskar i små tern og vend dem i lidt olie. Drys med fint salt og bag græskar ternene ved 200 grader i ca. 15 min. Bag samtidig 2 løg skåret i både og overhældt med balsamico eddike i et lille ildfast fad ved 200 grader i ca. 20 min. Afkøl de bagte grøntsager, når de er færdigbagte.

Rens og snit dernæst grønkålen fint og bland med friske spinatblade. Bland dernæst vinaigretten og kom hvidvinseddike, valnøddeolie, honning, dijon sennep, parmesan, hakkede hasselnødder og friskkværnet peber i en lille plastikskål med låg og ryst den godt. Vinaigretten hældes ud over grønkålen og spinaten og fordeles godt. Fordel hokkaido græskar og balsamico løg ovenpå grønkål og spinatblade. Skær herefter appelsinerne i fileter, som renses for skind. Appelsin fileterne fordeles ud over salaten sammen med de friske brombær, smuldret feta og til sidst saltede mandler. Voila, så er din grønkålssalat klar til servering!

I stedet for at købe saltede mandler skulle du prøve at lave dem selv. Jeg har verdens bedste opskrift på sprøde saltmandler her på bloggen.