Glædelig Valentinsdag!

Her kommer en nem og lækker opskrift på små søde mundfulde, der uden tvivl skaber stor glæde hos dem, der har fornøjelsen af at nyde dem. Lav dem hvis du har lyst til at glæde en, du holder af eller bare trænger til at forsøde tilværelsen lidt… Jeg har lavet mine figenkugler med lidt marcipan, men du kan sagtens udskifte marcipanen med tørrede dadler. Hvis du gerne vil gøre de små figenkugler lidt sundere, kan du vælge at droppe det hvide chokolade overtræk og i stedet rulle dine figenkugler i ristede og finthakkede hasselnødder, mørk kakao eller lakridspulver. Du kan tilpasse opskriften og lave præcis de figenkugler, som du bedst kan lide :) En sund lille lækkerbisken, der skaber kærlighed hos alle, der smager dem, og som bør nydes med dem du holder af :)

Ingredienser (30-40 figenkugler)
100g tørrede figner
50g marcipan (kan erstattes af tørrede dadler)
30g hasselnødder
100g hvid chokolade
Tørrede jordbær

Blend de tørrede figner sammen med marcipanen eller de tørrede dadler, hvis du ønsker en lidt sundere udgave af de små figenkugler. Rist hasselnødderne på panden og hak dem fint. Bland dem sammen med figenmassen. Herefter triller du små figenkugler.

Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i en chokoladesmelter. Dyp de små figenkugler i chokoladen og sæt dem på en beklædt bageplade og drys straks med tørrede jordbær. Du kan også drysse med lakridskrymmel, kokos eller lidt ristede hasselnødder.

Lad chokoladen på de små figenkugler størkne helt inden du serverer dem. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Figenkugler