Her kommer opskriften på en spændende og yderst lækker og farverig vegetar salat med ovnbagte rosmarin kartofler, cremet feta, friske bønner, blommetomater, gulerødder, radise spirer, avocado, rucola og soltørrede tomater. Jeg spiser min vegetar salat som et helt måltid og nedenstående opskrift passer til to personer. Hvis du ønsker at bruge denne vegetar salat som tilbehør til fx en oksesteg, som den vil passe helt perfekt sammen med, passer opskriften til ca. 6 personer.

Ingredienser (2 portioner)
200g kartofler
70g friske grønne bønner
100g mini blommetomater
1 avocado
2 gulerødder
70g rucola salat
40g radise spirer (eller radiser)
3 spsk soltørrede hakkede tomater i olie
50g blød feta
2 spsk olivenolie
Balsamico glace (kan købes i Netto)
Frisk rosmarin (eller tørret)
Flagesalt & friskkværnet peber

1. Skyl kartoflerne og lad gerne skrællen blive på. Skær dem i små tern og kom dem i en frysepose, hvori du også kommer 2 spsk olivenolie, finthakket frisk rosmarin (jeg brugte ca. 2 spsk), lidt salt og peber. Ryst posen godt og fordel de små kartoffeltern på en beklædt bageplade. Bag dem ved 200 grader i en forvarmet ovn i ca. 20 min. Kartoflerne skal være lidt sprøde i kanten.

2. Skær bønnerne på skrå i 2-3 cm lange stykker. Sæt en gryde med vand over at koge. Når vandet koger, kommer du de små bønnestykker deri, og giver dem et hurtigt opkog i 1 min. Ikke længere tid, da bønnerne stadig skal have meget bid! Hæld bønnerne over i en sigte og skyl dem med iskoldt vand. Lad dem dryppe af.

3. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern, for at få dem helt tynde. Kom dem i en salatskål sammen med rucola, kvarte blommetomater, avocado i tern og de kogte bønnestykker. Bland det hele godt.

4. Tilsæt herefter kartoflerne og fetaosten skåret i små tern. Kartoflerne behøver ikke være helt afkølede, de må meget gerne stadig være lidt lune. Bland det hele godt.

5. Til sidst drysser du de små soltørrede tomater i tern ud over din vegetar salat. Lad gerne lidt af olielagen følge med, det giver en god smag til den meget friske salat. Til sidst topper du salaten med de friske radise spirer eller friske radiser.

6. Som prikken over i’et kommer du lidt balsamico glace ud over salaten. Den søde og syrlige balsamico smag passer helt perfekt sammen med de små rosmarin kartofler og den cremede og lidt saltede fetaost. Mums!

Som tidligere nævnt kan denne vegetar salat sagtens fungere som et helt måltid. Du kan evt. grille eller stege to kyllingefileter marineret i lidt barbecue sauce og skære dem i tynde skiver og lægge dem ovenpå salaten. Eller bruge denne vegetar salat som tilbehør til en grillet oksesteg eller svinemørbrad.

Vegetar salat

Vegetar salat