Laver I nogensinde en “tøm køleskabet”? Jeg praktiserer ofte “tøm køleskabet”, for så slipper jeg for at smide en masse mad ud, jeg får ryddet op i køleskabet, og samtidig får jeg lov til at være kreativ med de råvarer, som køleskabet stiller til rådighed for mig, og hvad der ellers er at finde i køkkenskabe og -skuffer.

Jeg har en uges ferie til Wales, der venter lige rundt om hjørnet. Derfor blev jeg nødt til lige at få ryddet lidt ud i køleskabet, og det resulterede i 3 nye, spændende, lette og yderst kreative opskrifter. Aftenens menu endte ud med: estragon marineret kyllingefilet m. honning og dijonsennep, grillet kartoffelsalat m. rucola, cherrytomater, ristede pinjekerner og citrondressing samt spicy agurkesalat m. rødløg og ristet sesam.

Estragon marineret kyllingefiletDet jeg vil pointere med dette er kort sagt, at selvom man ikke har ret mange råvarer til rådighed, kan man sagtens lave lækker, sundt og spændende mad. Jeg vil rigtig gerne dele alle 3 opskrifter med jer, så i dag starter vi med estragon marineret kyllingefilet. Alle 3 opskrifter er beregnet til 2 personer.

Estragon er en klassisk fransk krydderurt, som også bruges i bearnaisesauce. Den har en meget stærk, krydret og lidt anis-agtig smag, så pas på med ikke at bruge for meget frisk estragon. Lige nu bugner mit drivhus af frisk estragon, og jeg har allerede delt min opskrift på estragon pesto med jer. Hvis du er en af dem, der ikke bryder dig om estragon-smagen, kan du i stedet bruge rosmarin, der også passer rigtig godt sammen med kylling.

Marinaden er meget simpel, den består ud over estragon blot af almindelig honning og dijonsennep, som man ofte har på lager, samt lidt olie, salt og peber. Den søde honning sammen med den lidt stærke og skarpe dijonsennep passer perfekt sammen, og estragon-smagen sætter prikken over i’et.

Ingredienser (2 personer)
2-3 kyllingefileter
2 spsk rapsolie
1 spsk alm. honning
3 tsk dijonsennep
1,5 spsk friskhakket estragon (alt efter hvor kraftig du ønsker smagen af estragon)
0,5 tsk groft salt
Lidt groft peber

1. Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål.

2. Læg kyllingefileterne på en flad tallerken og smør begge sider af fileterne med estragon marinaden. Dæk kyllingefilterne med en dyb tallerken eller et stykke staniol, og sæt dem i køleskabet i mindst 4 timer inden tilberedning, så de kan nå at få masser af smag.

3. Tilberedning: Du får det bedste resultat af estragon marineret kyllingefilet, hvis du griller dem ved indirekte varme i ca. 15 min. Løbende hælder du den marinade, der ligger tilbage på tallerkenen ud over dine kyllingefileter, så du får det hele med :) De skal være glaseret (præcis som på billedet) og ikke steges for hårdt, derfor indirekte varme! Alternativet for tilberedning af estragon marineret kyllingefilet er at komme dem i et smurt ildfast fad og stege dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.

Mit forslag til tilbehør til estragon marineret kyllingefilet er som på billedet ovenfor. Opskrifterne på grillet kartoffelsalat og spicy agurkesalat vil blive delt i løbet af næste uge.

Estragon marineret kyllingefilet