Tzatziki er nok en af de mest kendte og elskede arabiske retter. Den forbindes dog ofte med det græske køkken, men tzatziki er også meget brugt i Tyrkiet og de øvrige arabiske lande. Denne friske yoghurt-dip smager godt som kold sauce til kød, eller brugt som dressing i en wrap sammen med sprøde falafler.

Ingredienser
1 liter sødmælksyoghurt
2 agurker
4 fed knust hvidløg
3 spsk olivenolie
Salt & friskkværnet peber

Min opskrift på tzatziki er den nemmeste, og den slår aldrig fejl. Du dræner 1 liter sødmælksyoghurt for sin væske ved at hælde den ud i en sigte, hvori der ligger et rent viskestykke. Lad den meget gerne stå natten over i køleskabet, herved får du det bedste resultat, men jeg vil anbefale at den får lov at stå i mindst 3 timer. Riv agurkerne og dræn dem for deres væske. Jeg har det underligste værktøj i mit køkken, som egentlig er en kartoffelmoser, men wow den er mega effektiv til at presse væsken ud af agurker. For det er i virkeligheden det, der efter min smag definerer en god tzatziki, at den er fast, lækker og cremet, og for alt i verdenen ikke flyder ud på tallerkenen!

Kom de revne agurker ned i den drænede yoghurt og tilsæt 4 hvidløg, olivenolie og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad gerne din tzatziki trække i en times tid inden du serverer den. Pynt evt. med lidt frisk persille og tyndtskåne sorte oliven på toppen.