I forlængelse af mit seneste superfood indlæg om avocado, har jeg forsøgt mig med denne nye fetasalat opskrift med cremet avocado, friske og knasende bønner, krydret rucola (som jeg selv har dyrket i min køkkenhave, for så smager det bare af så meget mere), søde nektariner og ristede pistacienødder. En super let og lækker fetasalat, der ikke behøver en dressing, da fetaen smuldres og vendes med de øvrige ingredienser. 

Ingredienser (4 pers.)
150g friske grønne bønner
70g rucola salat
1 avocado
2 nektariner
150g blød fetaost fra blok
30g pistacienødder (uden skal)

1. Rist pistacienødderne på en tør pande og afkøl dem på en tallerken.

2. Skær bønnerne på skrå i 2-3 cm lange stykker. Sæt en gryde med vand over at koge. Når vandet koger, kommer du de små bønnestykker deri, og giver dem et hurtigt opkog i 1 min. Ikke længere tid, da bønnerne stadig skal have meget bid! Hæld bønnerne over i en sigte og skyl dem med iskoldt vand. Lad dem dryppe af.

3. Skær avocado samt nektariner i ca. 2 cm tern.

4. Kom bønner, nektarin, avocado og rucola ned i en stor skål. Smuldr fetaosten ud over salaten og vend det hele rundt, så fetaen bliver godt fordelt. Her er det faktisk lettest at bruge hænderne.

5. Top til sidst din fetasalat med ristede pistacienødder.

Denne fetasalat fungerer helt perfekt som tilbehør til stort set alt slags grillet kød. Den er knasende og cremet samt sød og salt på samme tid. Min fetasalat vil passe godt til både en krydret pølse, marineret kyllingefilet, flankesteak eller hakkebøf – du bestemmer :)

Tip: Den søde og friske nektarin kan du også vælge at erstatte med fx jordbær, blåbær, friske abrikoser eller mango.

Fetasalat