Her kommer opskriften på en nem, sund og lækker dessert, der passer perfekt til den solrige weekend, som vi går i møde :) Jeg har eksperimenteret lidt med at lave en sund chokolade Panna Cotta med raw cacao. Min opskrift er lavet med minimælk, så den er meget fedtfattig, og hver portion indeholder mindre end 100 kcal. Hvis du ønsker en mere fed og cremet chokolade Panna Cotta, kan du i stedet bruge sødmælk eller fløde. Det er helt op til dig, hvad du foretrækker. Denne spændende chokolade Panna Cotta har en lækker smag fra den rå og stærke cacao.

Ingredienser (3 portioner)
4,5 dl minimælk
2 spsk raw cacao
3 blade husblas
1/2 tsk vaniljepulver
5 tsk kokossukker
Pynt: Ristede hasselnødder, raw cacaonibs og granatæblekerner

Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 10 min. Kom raw cacao og lidt mælk i en lille plastikskål med låg og ryst den godt, så cacaoen bliver jævnet helt uden klumper. Varm resten af mælken op i en kasserolle sammen med vaniljepulver, kokossukker og raw cacao blandingen. Pres vandet ud af den udblødte husblas og kom det ned i kasserollen, når mælken er godt varm. Mælken må ikke koge! Den skal blot kunne smelte husblassen. Når husblassen er smeltet hældes chokolade Panna Cotta blandingen over i 3 små glas og stilles til afkøling i køleskabet i mindst 2 timer.

Når de små chokolade Panna Cotta er stivnet helt og klar til at servere pynter du dem med halve ristede hasselnødder, raw cacaonibs og granatæblekerner.

 

Chokolade Panna Cotta