Jeg elsker pandekager!! Det er en skøn lækkerbisken at få til morgenmad i weekenden, især fordi mine pandekager altid er sunde og rige på protein. De er ligeledes sukkerfri og meget fedtfattige. Denne gang har jeg som noget nyt lavet chokolade pandekager med blåbær, og jeg lyver ikke, når jeg siger, at de smager som nybagt chokoladekage med små friske overraskelser indeni.

Til at servere sammen med mine chokolade pandekager har jeg lavet en hjemmelavet hasselnøddecreme, en sund udgave af Nutella, og drysset med masser af friske blåbær.

Chokolade pandekager

Ingredienser (12 stk. chokolade pandekager)
3 æg
1 banan
60g friske blåbær
20g ren kakao
80g havregryn
20g hvedemel
1 dl minimælk
2 tsk vaniljepulver
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
2 tsk citronsaft
1 tsk Stevia / Sukrin

Pisk først æggene luftige. Mos bananen og kom den ned i æggeblandingen. Tilsæt herefter alle de andre ingredienser på nær blåbær, og pisk det hele jævnt og skummende. Vend til sidst blåbærene i dejen.

Varm en pande op til god varme. Kom lidt rapsolie på panden og sæt 4-5 små klatter af gangen med en grydeske. Vend dine chokolade pandekager, når de begynder at tage farve og anret dem i et højt bjerg.

Jeg lavede en hasselnøddecreme til mine chokolade pandekager. Opskriften kommer her…

Ingredienser (hasselnøddecreme)
25g ristede hasselnødder
2 dl yoghurt / skyr
2 spsk ren kakao
1 tsk vaniljepulver
1 tsk Sukrin / Stevia (brug først 1/2 tsk og smag cremen til)

Hak de ristede hasselnødder fint. Jeg brugte en minihakker. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend det hele sammen. Jeg brugte yoghurt til min hasselnøddecreme, men jeg vil anbefale jer at bruge skyr eller græsk yoghurt, da cremen bliver meget flydende. Jeg kom dog min creme i fryseren ca. en halv time inden servering, og det hjalp lidt. Plus cremen smager bedst, når den er iskold! Så uanset om du bruger yoghurt eller skyr, så kom den i fryseren en halv times tid inden den skal bruges.

Læg hasselnøddecremen mellem dine chokolade pandekager, så du får et pandekagetårn. Slut af med lidt creme og en masse friske blåbær drysset hen over.

Chokolade pandekager