Siden mit besøg i London, hvor jeg blev bombarderet med alle mulige lækre og kreative måder at lave en overnight breakfast på, har jeg haft stor lyst at eksperimentere med mine egne opskrifter. Det har resulteret i en raw havregrød med kokos, æble og mandler, og nu har jeg også forsøgt mig med en chiagrød med raw cacao, som jeg selv er blevet stor tilhænger af. Jeg har spist den to morgener denne uge. Ligesom min raw havregrød laver jeg min chiagrød aftenen før, så den er klar til at spise den efterfølgende morgen.

Jeg har brugt alle mulige typer superfoods i min chiagrød – chiafrø, raw cacao, maca, gojibær og cacao nibs. Opskriften kommer her:

Ingredienser
2 spsk chiafrø
1,5 dl mandelmælk (ell. kokosmælk)
1/3 tsk vaniljepulver
3 tsk raw cacao pulver
1/2 banan
2 tsk kokospalmesukker (ell. fx 1 tsk Stevia)
1 tsk maca (kan undlades) Maca er et naturligt vitamin tilskud, der giver dig masser af energi til at komme godt igennem dagen

Skær den halve banan i små tern og bland den med de øvrige ingredienser i en skål. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet natten over. Næste morgen rører du rundt i den færdige og faste chiagrød og topper den med det, som du har lyst til. Min chiagrød er toppet med hel boghvede, hele hampefrø, mandler, gojibær og cacao nibs. Du kan fx også komme friske bær ovenpå din chiagrød.

Chiagrød

Chiagrød