Jeg er blevet ret vild med chiagrød til morgenmad. Jeg har efterhånden lavet den i temmelig mange udgaver. En af mine yndlingsopskrifter er chiagrød med mandelmælk og raw cacao, men denne nye opskrift på chiagrød, som er lavet på kokosmælk med vaniljepulver og et ekstra energitilskud af maca pulver, er også blevet et stort hit hos mig.

Ingredienser (2-3 portioner)
1 ds kokosmælk light (400 ml)
4 spsk chiafrø
1 banan
2 tsk maca pulver
4 tsk kokossukker
1 tsk vanilje pulver

Hæld kokosmælken over i en plastikskål med låg. Tilsæt chiafrø, maca, kokossukker, vanilje og banan skåret i små tern. Rør det hele godt sammen. Sæt låg på skålen og lad din chiagrød trække natten over i køleskabet. Med denne portion har jeg altid chiagrød til tre dage. Grøden kan sagtens holde sig i køleskabet i nogle dage, så du slipper for at lave den flere dage i træk. Jeg spiser altid min chiagrød med lækker topping. Denne kokos chiagrød har jeg fx lagt lagvist med friske blåbær, og den bliver altid toppet med en masse sunde og knasende lækkerier, som fx: ristede kokosflager, mandler, boghvede, hampefrø, cacao nibs og tørrede morbær.

Pga. det høje indhold af protein i chiafrø holder denne lækre, lille portion morgenmad dig mæt rigtig længe. Chiafrø betegnes som en superfood, fordi de små frø har en masse sunde egenskaber, som du kan læse mere om her på Wall of Food under “Superfoods”. Her kan du også læse om maca, som jeg har valgt at tilsætte min chiagrød som et ekstra opkvikkende og naturligt energitilskud.

Chiagrød m. kokosmælk

Chiagrød m. kokosmælk

Chiagrød m. kokosmælk