Bruschetta er noget af det nemmeste at lave. En skive lækkert brød gratineret med en masse lækre ingredienser, som bliver bagt i ovnen. Der findes rigtig mange bruschetta opskrifter, og kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan finde på at toppe sine brød med. Den her bruschetta opskrift er en af mine favoritter, og den opstod ved en tilfældighed.

Ingredienser (nok til 6 pers.)
1 ciabatta brød
1 blåskimmelost (evt. Rosenborg Danablu fra Arla)
Alm. honning
20 hasselnødder (hakket groft)

Først skærer du et ciabatta brød over på midten og derefter deler det i top og bund, så du har fire dele. Smør et tyndt lag honning på hver del og læg derefter små skiver af blåskimmelost ovenpå. Jeg kan anbefale Rosenborg Danablu fra Arla (guld trekant), som kan købes i Fakta. Drys til sidst med hakkede hasselnødder, og bag de fire bruschetta i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min. til osten er smeltet, nødderne er sprøde og brødet har fået en gylden kant. Lad brødene afkøle i et par minutter, inden du skærer dem ud i sticks.

Disse bruschetta er en skøn lille snack, som fungerer perfekt som appetizer til et glas rødvin. Den søde honning sammen med den saltede blåskimmelost og de knasende hasselnødder er en lækker og spændende smagskombination. Selvom man normalt ikke spiser blåskimmelost, er disse bruschetta sticks faktisk temmelig populære hos anti-ostespisere ;)