Her kommer anden opskrift fra min 3-retters Valentinsdag menu, hvilket er hovedretten, som er: Bagt peberfrugtsalat m. frisk spinat, bagte balsamico løg og hvidløg, sprøde gulerodschips og saltristede græskar- og solsikkekerner. Til salaten serverede jeg en bagt sød kartoffel og grillet kænguru steak.

Min kæreste og jeg har over længere tid rejst i Australien, hvor vi spiste rigtig meget kænguru kød. Det var lidt for at mindes denne tid, at vi valgte kænguru som kød til hovedretten ;) Man kan af og til købe kænguru steaks i Fakta. Kænguru kød er meget mørkt lidt henad vildt, men smager som en mellemting mellem en kalve- og oksesteak. Det er altid dejlig mørt, og det er jo altid spændende at prøve noget andet end den traditionelle oksesteak.

Bagt peberfrugtsalat

Sød kartoffel er dejlig cremet og fyldig i smagen. Efter min mening behøver man ingen sauce eller dressing til denne ret, for jeg har nemlig sammensat en bagt peberfrugtsalat af yderst velsmagende og meget kraftige smagsnuancer, fx de balsamico bagte rødløg / hvidløg, de timian bagte gulerodschips og de saltristede kerner.

Salaten er den ting, der tager længst tid at lave. De bagte søde kartofler skal blot renses godt. Skællen skal blive på! De hele kartofler lægges i en smurt bradepande, som sættes på grillen ved indirekte varme og bages i ca. 1 time til de er godt møre. Kænguru steaken grilles i 3 min. på hver side, og den skal efterfølgende hvile i 5 min.

Hvis du ikke vil grille kartoffel og steak, kan du bage de søde kartofler i ovnen og stege steaken på panden. Opskriften på min bagt peberfrugtsalat kommer her:

Ingredienser (bagt peberfrugtsalat)
2 røde peberfrugter
2 rødløg
1 hvidløg
3 gulerødder
Friske spinatblade
1 håndfuld græskar- og solsikkekerner
3 spsk balsamico eddike
Rapsolie
Fint salt
2 tsk timian

Bagt peberfrugtsalat

 

Skræl gulerødderne og skær dem på skrå i tynde skiver. Kom dem i en frysepose og ryst dem godt sammen med 2 spsk rapsolie, 1 tsk fint salt og 2 tsk timian. Spred gulerodschipsene ud på en beklædt bageplade og bag dem sprøde ved 200 grader i ca. 30 min. Hold godt øje med dine gulerodschips, da de skal vendes så snart, at de begynder at tage farve. Jeg tager dem ud løbende!

Skær rødløg i små både og læg dem i et smurt ildfast fad. Pil et helt hvidløg fri for skal, og læg også de små hele fed ned i fadet. Hæld balsamico eddike ud over løg og hvidløg og drys med lidt fint salt. Bag løg og hvidløg ved 200 grader i ca. 25 min. og vend jævnligt rundt i dem, så de ikke bliver for mørke.

Skær peberfrugterne i ca. 2x2cm stykker. Vend dem med lidt rapsolie og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min.

Kom lidt rapsolie på en varm pande (ca. 1/2 tsk) og tilsæt solsikke- og græskarkerner samt 1 tsk fint salt. Rør jævnligt rundt i kernerne, så snart de begynder at tage farve. Når de har fået en ensartet lysebrun farve, tager du panden af blusset og hælder indholdet ud på en kold tallerken, så kernerne kan køle af.

Når alle ingredienser er klar, så mikser du din bagt peberfrugtsalat ved at blande spinat blade, peberfrugt, løg og hvidløg, og toppe med gulerodschips og saltristede kerner. Hvis der ligger lidt rester af balsamico eddiken i det ildfaste fad, hælder du bare det sammen med.

 

Bagt peberfrugtsalat