Jeg elsker hjemmelavet pesto, tapenader og cremede dips. Det bedste er, at de kan gå til stort set alt. I dag vil jeg gerne dele opskriften på min bagte peberfrugt creme med jer. Den er så lækker, frisk og cremet i smagen, og den perfekt som fx topping på en hjemmelavet pizza, vendt med frisk pasta, smurt ovenpå brød i stedet for smør, tilbehør til ost, som dressing ovenpå en salat eller bare som en dip til grøntsagsstænger eller grissini. Kort sagt, den kan bruges til stort set alt, og den har en helt vidunderlig sød, cremet og let krydret smag. Min peberfrugt pesto kan holde sig i en lufttæt beholder (patentlågsglas) ca. 2 uger i køleskabet.

Ingredienser
2 røde peberfrugter
50g mandler
20g revet parmesan
5 spsk creme fraishe 5% eller skyr
3 fed hvidløg
2 tsk balsamico eddike
1/2 tsk cayenne peber
2 spsk olivenolie
Salt & groft peber

1. Skær de to peberfrugter i kvarte stykker. Pensl dem med lidt olie og bag dem møre i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min. Vend dem undervejs. De må ikke blive sorte, kun lettere brune i kanten. Når peberfrugterne er bagt møre, tages de ud af ovnen og afkøler på en kold tallerken. Du kan vælge at tage skindet af peberfrugterne, men da de alligevel skal blendes, lader jeg altid skindet blive på.

2. Rist mandlerne på en tør pande ved god varme, så de bliver godt gyldne. Køl også disse af på en kold tallerken.

3. Kom først de afkølede mandler ned i foodprocessoren og blend dem godt. Kom herefter alle de øvrige ingredienser i foodprocesseren og blend det hele sammen. Smag til sidst til med salt og groft peber.

Sæt din peberfrugt creme i køleskabet, og lad den meget gerne blive helt kold inden du spiser den.

Peberfrugt creme

Peberfrugt creme