Uha, hvor er der blevet koldt og mørkt udenfor! Det indbyder til at starte dagen ud med en portion varm og bagt havregrød. Jeg elsker havregrød, men jeg synes den traditionelle måde med sukker og smørklat er blevet en smule kedelig, selvom jeg varierer den med kaneldrys, mandelsplitter og friske blåbær. Jeg er derfor begyndt at lave bagt havregrød i ovnen i stedet for, hvor jeg bruger banan, vanilje, chiafrø og mandler. Det er et skønt alternativ, nemt at lave og en virkelig sund start på dagen med et lavt kalorieindhold. En portion indeholder omkring 350 kcal.

Jeg laver altid dobbelt portion, så jeg har morgenmad til to dage. Så kan jeg altid lune min rest i mikroovnen den efterfølgende dag eller spise den kold lidt som et stykke kage. Det smager skønt og mætter dejligt. Har du en sød tand en dag og en ustyrlig lyst til kage, er bagt havregrød også et sundt alternativ, der nemt kan stille den lille trang efter noget sødt.

Ingredienser (2 portioner)
100g havregryn
3 dl vand
2 bananer
30g mandler (eller hasselnødder)
10g chiafrø (kan undlades)
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljepulver
1/2 tsk natron
Evt. 1 tsk kanel

Bland havregryn, vand, 1 most banan, salt, vaniljepulver, natron og evt. kanel i en skål. Hæld blandingen over i en beklædt sandkageform. Top med 1 banan i skiver, hakkede mandler og chiafrø. Jeg kommer af og til en håndfuld bær ovenpå (brombær, hindbær eller blåbær). Havregrøden bages ved 200 grader i ca. 30 min. og hviler i 10 min. inden du spiser den. 

Bagt havregrød varmer dejligt, og den holder dig mæt i rigtig lang tid.

Der er omkring 350 kcal pr. portion i denne opskrift på bagt havregrød.