Jeg elsker salater til aftensmad. Det er så dejlig nemt, og så kan man altid servere et lækkert stykke kød sammen med salaten. I dag vil jeg dele opskriften på en spændende bagt bønnesalat med tynde skiver bagt aubergine, finthakket rødløg, cremet feta, friske granatæblekerner, persille og balsamico vinaigrette. Jeg vil foreslå, at du serverer denne bønnesalat sammen med et rosastegt andebryst skåret i tynde skiver. Det har jeg i hvert fald prøvet, og det smager fantastisk lækkert sammen. Det mørke vildtkød sammen med denne cremede og friske bønnesalat giver en skøn afstemthed af de forskellige smagsnuancer.

Bønnesalat

Ingredienser
1 pose frosne grønne bønner
1 aubergine
1 lille rødløg
50g fetaost fra blok
1/2 granatæble
1/2 bundt frisk persille

Vinaigrette
2 spsk balsamico eddike
2 spsk olivenolie
1 tsk dijon sennep
1 tsk honning
Salt & friskkværnet peber

Bønnerne vendes med lidt olivenolie og salt. De bages i ovnen ved 200 grader i ca. 25 min., til de begynder at tage farve. Auberginen skæres i tynde skiver, som lægges ud på en bageplade og pensles med olivenolie og drysses med salt. Bages ved 200 grader i ca. 8 min., hvorefter alle skiver vendes og bages videre i ca. 6 min. på den anden side, til de er bløde og har taget lidt farve.

Bønnerne lægges i et fad og aubergine skiverne lægges ovenpå. Herefter stykker af smuldret feta, finthakket rødløg, granatæblekerner, hakket persille og sidst fordeles vinaigretten ud over salaten.