Her kommer endnu en arabisk opskrift på den klassiske dip baba ganoush, som er en cremet aubergine dip, der oprindeligt stammer fra Syrien og Libanon. Baba ganoush smager skønt sammen med fladbrød og grøntsagsstænger som en lækker lille appetizer eller sammen med sprøde falafler og salat.

Ingredienser (4 portioner)
1 aubergine
2 fed knust hvidløg
1/2 spsk tahin (sesampasta)
1/2 tsk spidskommen
1/2 tsk koriander
Saften af 1/4 citron
2 spsk olivenolie
Salt & friskkværnet peber
Lidt finthakket persille og olivenolie til pynt

Skær auberginen i to halvdele og læg dem på en bageplade med skindsiden opad. Prik huller i skindet med en gaffel. Bag de to halvdele i ovnen ved 200 grader i 30 min. Når de er afkølet, skraber du kødet ud af skallen med en spiseske og kommer det ned i en blender. Tilsæt hvidløg, tahin, citronsaft, olivenolie og krydderier og blend det hele sammen til en cremet masse.

Anret den færdige baba ganoush i en skål og hæld lidt olivenolie ud over dippen. Pynt til sidst den cremede baba ganoush med lidt finthakket persille.