Her i weekenden lavede jeg denne avokadosalat med spinat, rucola, citronmarineret fennikel, edamame bønner, blåbær, ristede pinjekerner, honning- og chiliristede rugkerner samt parmesan flager. Det var lidt af et eksperiment og en smagskombination, jeg aldrig har set eller prøvet før, men min nye avokadosalat smagte virkelig godt, så den er bestemt værd at dele med jer her på bloggen :) Jeg serverede min avokadosalat sammen med hjemmelavet ravioli med spinat, og denne opskrift deler jeg med jer senere på ugen. Nu først min avokadosalat…

Avokadosalat

Ingredienser
Rucola og friske spinatblade
1/2 fennikel
1 avokado
100g edamame bønner
80g blåbær
15g ristede pinjekerner
60g kogte rugkerner
20g parmesan flager
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
1/2 tsk flagesalt
1 spsk honning
1/2 tsk stærk chilisauce eller chilipulver

Skær 1/2 fennikel i tynde strimler og kom dem i en skål sammen med olivenolie, citronsaft og flagesalt. Rør rundt og lad det marinere i 2-5 timer.

Steg rugkernerne i lidt rapsolie og tilsæt honning og chili. Steg rugkernerne hårdt til de begynder at tage farve og blive sprøde. Afkøl kernerne.

Skyl rucola og spinatblade og tør dem i et rent viskestykke. Læg dem i et fad og vend marineret fennikel deri. Drys rugkerner ud over salaten. Skær avokado i firkanter og fordel det ovenpå salaten sammen med edamame bønner, blåbær, ristede pinjekerner og revet parmesan flager.

Voila – din avokadosalat er nu klar til servering!