Jeg elsker pizza, men nogen gange skal det bare gå hurtigt, og så er der ikke tid til at slå en pizza dej op. Med aubergine pizza kan du hurtigt lave lækker aftensmad eller måske bare en lille snack / appetizer, og tilmed spare dig selv for en masse kulhydrater ved at skifte pizza dejen ud med grøntsager. Resultatet er faktisk rigtig godt, og det er langt fra sidste gang, at jeg laver aubergine pizza. Fyldet kan du variere præcis, som du bedst kan lide det på din yndlingspizza.

I denne opskrift har jeg smurt lidt barbecue sauce på aubergine bunden, og herefter lagt stykker af pulled pork på, frisk mozzarella light, parmesan og et drys af oregano.

Fremgangsmåde: Skær en aubergine i 1 cm tykke skiver og læg dem på en beklædt bageplade. Pensl skiverne let med olivenolie og drys med lidt salt. Bag først aubergine pizza bundene i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 min., så bundene kan blive lidt møre. Tag aubergine pizza bundene ud af ovnen, og smør dem med barbecue sauce eller pizza sauce. Kom stykker af pulled pork oven på eller andet kød, fx skinkestrimler, kylling, peperoni eller kødsauce. Top med frisk mozzarella, lidt revet parmesan og oregano. De små pizzaer bager herefter videre i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

Top hver aubergine pizza med lidt frisk rucola eller persille, og server dem evt. sammen med en frisk salat. Nem og lækker hjemmelavet fastfood, der samtidig er sundt :)