Jeg elsker fingermad! Små mundrette hapsere, der er sirligt pyntet og rummer forskellige smagsnuancer samlet i én velsmagende lille mundfuld. Haps, haps, haps!

Min kæreste Andreas elsker at eksperimentere ved sin grill. Her i julen prøvede han for første gang at lave koldrøget svinemørbrad i sin Weber Smoker. Det blev en STOR succes! Men hvad skal man efter tilberedningen bruge kødet til? Det er jo egentlig endt ud som en form for røget pålæg. Vi har haft en del gæster her i juledagene, så jeg valgte faktisk at servere små appetizere med tynde skiver af svinemørbraden, som jeg anrettede sammen med lidt cremet feta og en hjemmelavet løg- og æblekompot med chili.

Ingredienser til løg- & æblekompot
500g løg (pillet og skåret i strimler)
200g æbler (skrællet og skåret i tern)
1,5 dl æblecidereddike
5 dl vand
150g rørsukker
3 spsk citronsaft
4 tsk flagesalt
0,5 tsk friskkværnet peber
0,5 tsk chiliflager

Kom alle ingredienser i en gryde og lad det hele koge sammen i ca. 40 min. eller til al væsken er absorberet. Tag gryden af varmen og smag til med salt, peber og chili. Hæld marmeladen over på glas og afkøl. Løg- og æblekompotten skal opbevares i køleskabet.

Til min lækre lille appetizer har jeg skåret en tynd skive svinemørbrad. På midten har jeg lagt et lille stykke feta og ca. 1/2 tsk løg- og æblekompot, foldet siderne op og stukket en tandstik i for at holde sammen på det hele.

Den søde og krydrede smag fra kompotten smager fantastisk sammen med det røgede og meget salte stykke kød. En dejlig lille mundfuld, som man kan nyde sammen med et forfriskende glas bobler. Kompotten kan også bruges som tilbehør til en steg i stedet for sauce og dip eller som tilbehør til et ostebord.